Akadémiai Kiadó

RSS

Nyitólap » DIÁKOK ÉS TANÁROK JÁTÉKOS SZÓTÁRVERSENYE

DIÁKOK ÉS TANÁROK JÁTÉKOS SZÓTÁRVERSENYE


Üdvözöljük az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete (IATEFL–Hungary) és az Akadémiai Kiadó hivatalos versenyének oldalán!


Immáron negyedszerre kerül megrendezésre a hazai szótárkészítés kiemelkedő alakja, Országh László emlékére rendezendő verseny.

Az Akadémiai Kiadó és az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete (IATEFL–Hungary) játékos tanulmányi versenyt hirdet általános iskola felső tagozatos, valamint középiskolás diákok és tanáraik számára. A rendezvény feletti szakmai felügyeletet a fenti szervezetek látják el, valamint ők értékelik a versenyt.

Bővebb információkért kérem, hogy kattintson a nyíl melletti szövegre!

Regisztráció


A verseny menete


Díjazás


Kedves Csapatkapitány, kedves Csapat!


1. forduló: 2015. november 20. – 2015. december 18.


2. forduló: 2016. január 4. – 2016. február 5.


Ismerje meg a verseny támogatóit!
IATEFL – HungaryA számos hazai és külföldi szakmai partnerszervezettel büszkélkedő Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete Magyarország (IATEFL – Hungary) idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Tagjaink között a hazai angolnyelv-oktatásban tevékenykedő magánszemélyek és intézmények mellett üdvözölhetjük a magyarországi és nemzetközi angolnyelv-oktatás kiemelkedő személyiségeit is. Egyesületünk célja a magyarországi angolnyelv-oktatás támogatása és színvonalának folyamatos emeléséhez való hozzájárulás az ezirányú tevékenységet folytató tagoknak nyújtott nyelvpedagógiai (módszertani) tanácsadással, szakanyagokkal, képzésekkel, információszolgáltatással, hazai és nemzetközi kapcsolatépítéssel, a célnyelv és kultúra ismeretének bővítését szolgáló lehetőségek biztosításával. Egyesületünk feladatai közé tartozik szakmai konferenciák, szemináriumok, szimpóziumok, fesztiválok, nyári egyetemek, pedagógus továbbképzések, kulturális témájú rendezvények szervezése, szakosodott módszertani csoportok alapítása és működtetése, nyelvpedagógiai szakmai kiadványok és periodikák, valamint a nyelvtanítást segítő eszközök készítése és kiadása, kutató-fejlesztő projektek megvalósítása az angolnyelv-oktatás megújítása érdekében, nyelvpedagógiai szakértői és szaktanácsadói tevékenység, valamint részvétel a hazai és az európai nyelvoktatás-politika alakításában szakértői tevékenységünk által.Student Lines - More Than Travel
A 20 éves Student Lines Diákutazási Iroda minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várja régi és új utasainak érdeklődését. Évről-évre sok ezer diák fedezheti fel segítségükkel London nevezetességeit, a vidéki Anglia romantikáját, a misztikus Skócia szépségét, Wales legendás várait, sőt idén már Észak-Írországba is felejthetetlen kirándulásokat kínálnak. Nagy-Britannia összes csodájának bemutatása mellett, Európa más országaiba is magas színvonalú, tartalmas utazásokat szerveznek kedvező árakon. Kérjük, keresse fel honlapjukat, ahol részletes információt talál irodájukról, programjaikról valamint számos kedvezményükről.


A Zsiráf portál és magazin ajánlója


Tekintse meg az októberi számot ide kattintva >>>

A Zsiráf Kreatív Ügynökség lendületes csapatának kezei között frissül, s éled újjá napról napra a Zsiráf és Zsiráf Katedra portál, valamint e-magazin. Az előbbi egy főleg diákokat, fiatalokat megszólító platform. Ennek segítségével a nebulók mindig aktuális és friss információk birtokába juthatnak. Elérhetők a legfontosabb iskolával és oktatással kapcsolatos tudnivalók, határidők, hírek. Mindemellett általános ismertetőt is kapnak a nagyvilágról, valamint a gasztronómia és a sport világáról - a tanulás és szórakozás szövetsége jegyében. A hely, ahol a tudomány, gazdaság, technológia és divat univerzuma egyszerre, könnyedén feltérképezhető.

A Zsiráf Katedra portál és magazin ajánlója:
http://www.zsirafkatedra.hu/
http://ipaper.ipapercms.dk/2zsirfKft/Zsiraf/Zsiraf_Katedra_2015_8/

A Zsiráf Katedra pedig az érem másik oldala, mely a tanárok, pedagógusok szolgálatában áll. Biztosítja az oktatók naprakész mivoltát. Viselkedéselemzés, programajánlók, óratervek. Mindemellett pedagógusi állások és kedvezmények is fellelhetőek. Ötlettár a zöld életmóddal és mozgással kapcsolatosan. Cikkeinkkel a tanárok életét szeretnénk megkönnyíteni, színesebbé tenni. Szeretnénk segítséget nyújtani a szexuális felvilágosításban, a kábítószer-prevenciós előadásokban, a nyelvoktatásban, irodalom- és történelemoktatásban, a tanár-diák konfliktuskezelésben valamint számos egyéb témában. Az interjúk, friss hírek és inspirációs forrásként szolgáló anyagok mellett szeretnénk lehetőséget teremteni a tanároknak arra, hogy megoszthassák sorstársaikkal tapasztalataikat, tanácsaikat. A Zsiráf Katedra egyfajta online tanári társalgószoba, melyet az oktatóknak hoztunk létre, azonban nem csupán értük, hanem a diákokért is.
A felület, ahol a kultúra és a kikapcsolódás karöltve jár.5 Perc AngolAz 5 Perc Angol immár 10 éve segíti a nyelvtanulókat, hogy a nyelvtanulás és a nyelvgyakorlás ne nyűg, hanem napi rutin és élvezetes szórakozás is legyen számukra. Az ingyenes napi leckék mellett szintén bárki számára korlátlanul hozzáférhető a www.5percangol.hu weboldalon található több ezer tanagyag és feladat, továbbá a több száz órányi eredeti brit kiejtéssel megszólaltatott saját készítésű hanganyag. Az ingyenes szolgáltatások mellett az 5 Perc Angol két bestseller könyve, és Beszélő Tanulókártyák csomagja mellett a piacon egyedülállónak számító bulvár-nyelvoktató havilapjuk, az 5 Perc Angol Magazin is gyorsan a nyelvtanulók kedvencévé vált.
BooklineA Bookline Magyarország egyik legkedveltebb on-line könyváruháza. A Bookline kínálatában több százezer könyv, zenei és filmes kiadvány található meg. A webáruház jelenleg hat üzletágat foglal magába: könyv, antikvár, e-könyv, idegen nyelvű könyv, zene és film. A Bookline a magyar mellett a szlovák és a román piacon is jelen van – összesen közel 900 000 regisztrált felhasználójával a régió egyik legnagyobb on-line kereskedője


KELLO


A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. különleges kultúra- és értékközvetítő, minden Magyarországon megjelent tankönyv és könyv terjesztése mellett vállalja az iskolák, könyvtárak teljes körű felszerelését, illetve a lakosság számára is egyedi kulturális, fejlesztő termékeket kínál. A KELLO alapfeladataként, kéthetente megjelenő állománygyarapítási tájékoztatóval segíti a könyvtárakat. Webáruházában, vásárlói könnyedén válogathatnak az iskolában szükséges kellékek között. Mindezek mellett könyváruházat és könyvesboltot is üzemeltet, valamint online Könyvkultúra c. magazinjában naponta frissülő hírekkel, érdekes cikkekkel várja a könyvek szerelmeseit.

A verseny teljes szabályzatát itt olvashatja el>>>

Versennyel kapcsolatos kérdéseiket kérjük, hogy írják meg a verseny@akkrt.hu e-mailcímre!